Blauw kindergrafmonument met ster en beertje voor Luca

Geplaatst op begraafplaats De Nieuwe Ooster in Amsterdam

Lief, zacht en stralend. Een schattig kindergrafmonument voor een jongen met een kleurenfoto van Luca samen met een blauw beertje verwerkt in een glazen ster.

Staande glazen plaquette in de vorm van een ster
De achterste glazen plaquette op het graf is rondom uitgesneden en geslepen in de vorm van een ster. Linksboven in de hoek is het blauwe beertje gebrandschilderd en rechtsboven is een kleurenfoto van Luca op de achterzijde van de glazen plaquette geprint. Deze foto is beschermd met een lichtdoorlatende beschermfolie. Midden in de mat gestraalde ster is een transparant handje op ware grote van Luca te zien. Zijn naam is eerst diep gezandstraald en daarna blauw gebrandschilderd.

Lichtblauwe geëmailleerde glazen omranding
Om dit glazen grafmonument voor een jongen is een lichtblauwe glazen omranding  geplaatst. De onderzijde is babyblauw geëmailleerd. Op de voorste bint zijn de data gezandstraald en wit gebrandschilderd. Subtiele details zijn de op de bovenzijde van de glazen omranding gezandstraalde tekst, maan en sterretjes. Door deze afbeelding en persoonlijke teksten mat te houden speelt het Nederlandse weer met de afbeelding. Bij slecht en nat weer is de afbeelding slecht tot soms zelfs niet te zien en als de zon schijnt juist weer extra duidelijk door de schaduwwerking van het dikke glas dat gebruikt is voor de glazen omranding.

Zwevende glazen ster met babyblauwe achterplaat
Het gehele grafmonument voor een jongen is opgevuld met blauw azul grind. Het grind is bij droog weer grijsblauw van kleur en bij vochtig en nat weer kleurt het grind helblauw. Het plantvak is gemaakt in de vorm van de maan en biedt de mogelijkheid met bloemen en planten andere kleuren te geven aan het monument. Rechtsvoor is een glazen ster met een lichtblauwe achterplaat geplaatst en fungeert als plateau voor het neerzetten van een kinderknuffel, autootjes of ander speelgoed en/of een bijpassende bloemenvaas. 

Bosch Glaskunst heeft het grafmonument na realisatie geplaatst op een eigen kindergraf voor jongens op de Begraafplaats De Nieuwe Ooster in Amsterdam

De mogelijkheden voor een bijzonder en persoonlijk grafmonument zijn nagenoeg eindeloos.

Kindergrafmonumenten & -grafstenen

Grafmonumenten voor jongens

Stel uw vraag aan Bosch Glaskunst, wij helpen u graag

We begrijpen dat het soms lastig kan zijn om online de juiste keuze te maken. U bent daarom te allen tijde welkom in onze showroom & atelier in Zoetermeer. Stel hieronder uw vraag. Wij informeren u snel, vakkundig en vrijblijvend.

Indien u niet gebeld wenst te worden, vul dan hierboven een 0 in

U kunt per aanvraag 3 bestanden toevoegen