Blauw glazen grafmonument met accenten van rvs

Geplaatst op Algemene begraafplaats Groenewoud in Cothen

Blauw, licht en modern. Een bijzonder grafmonument met mooie accenten van roestvast staal (rvs) in nauwe samenwerking met Cees ontworpen voor zijn vrouw Aad.

Staande plaquettes in bijzondere vorm
Beiden plaquettes zijn door Cees ontworpen. Vooral blauw, deels transparant en zonder scherpe hoeken is wat het moest worden. De achterste plaquette is opgebouwd uit verschillende lagen fuse glas die in de oven op elkaar zijn versmolten. Doordat de plaquette niet 100% transparant is geeft het een rustig beeld. De voorste plaquette is gemaakt van kristal plus glas. De roepnamen zijn met de hand gebeiteld in het glas. Glas beitelen doen we, in tegenstelling tot wat men vaak denkt, gewoon met hamer en beitel. De beitel is in een speciale hoek geslepen en door een speciale manier van slaan is het mogelijk om het glas te beitelen. De persoonlijke tekst is diep en mat gezandstraald en de achternamen zijn diep gezandstraald en wit gebrandschilderd.

Vakken en lantaarn van rvs
In combinatie met het blauwe en heldere glas vormen de vakken en de lantaarn van roestvast staal fraaie accenten. Elk vak heeft een uit floatglas vervaardigde dekplaat met daarin een persoonlijke tekst of afbeelding weergegeven. De lantaarn is gemaakt van rvs 316 en heeft facet geslepen raampjes. Ook de voet waarop de lantaarn staat, is van roestvast staal.

Blauwglazen omranding en wit bergkristal
De glazen randen van kristal plus glas zijn aan de onderzijde blauw geëmailleerd. Hierdoor ontstaat een mooie diepblauwe kleur. De zijkanten van de betonnen fundering zijn ook bekleed met het diepblauwe glas. Zo heeft het grafmonument wel de stevigheid door het gebruik van een betonnen fundering, maar is het beton niet zichtbaar. Binnenin de omranding en om de rvs vakken heen is het grafmonument opgevuld met wit bergkristal.

Bosch Glaskunst heeft het grafmonument na realisatie geplaatst op een eigen graf op Geplaatst op Algemene begraafplaats Groenewoud in Cothen, gemeente Wijk bij Duurstede.

De mogelijkheden voor een bijzonder en persoonlijk grafmonument zijn nagenoeg eindeloos.

Ontdek hier de mogelijkheden van grafmonumenten

Brochure aanvragen

Stel uw vraag aan Bosch Glaskunst, wij helpen u graag

We begrijpen dat het soms lastig kan zijn om online de juiste keuze te maken. U bent daarom te allen tijde welkom in onze showroom & atelier in Zoetermeer. Stel hieronder uw vraag. Wij informeren u snel, vakkundig en vrijblijvend.

Indien u niet gebeld wenst te worden, vul dan hierboven een 0 in

U kunt per aanvraag 3 bestanden toevoegen