Bijzetting van glas en natuursteen voor Johanna

Geplaatst op R.K. begraafplaats Bonifatius in Rijswijk

Liefdevol, natuurlijk en strak. Met toevoeging van haar naam en mooie tekst op de glazen plaquette en een liefdevol glazen hart is Johanna voor altijd verenigd met haar echtgenoot. 

Tweede inscriptie in glazen plaquette
Om Johanna bij te kunnen zetten, hebben we eerst de grafsteen verwijderd van het bestaande graf van wijlen haar echtgenoot. Omdat letters in het ruwe gedeelte van de grafsteen niet goed leesbaar worden, is ervoor gekozen te werken met een combinatie van glas en natuursteen en tekst in de gladde steen en glazen plaquette te zandstralen. Om het contact te vergroten tussen glas en natuursteen is de randafwerking van de glazen plaquette contra gemaakt aan de randafwerking van de steen. Met andere woorden: waar de steen een ruwe kant heeft, is het glas strak geslepen en waar het natuursteen een strakke rand heeft, is het glas gebrokkeld. Het plaatsen van een tweede inscriptie is aan de achterzijde van de glazen plaquette diep gezandstraald en gebrandschilderd in dezelfde kleur als de tekst in de steen. De glazen plaquette is met twee afstandhouders van roestvast staal (rvs) voor de grafsteen geplaatst.

Glazen hart met foto
Uit de twee pilaren van natuursteen is een hart geslepen. In deze uitsparing is een glazen hart geplaatst. Aan de achterzijde van het hart is een foto van het echtpaar geprint. Het glazen hart is met rvs afstandhouders gemonteerd op het natuursteen.

Graflantaarn van roestvast staal
Linksvoor is een graflantaarn van roestvast staal geplaatst. Bijzonder aan deze lamp is het oliereservoir, geplaatst onder de potgrond in het plantvak. Dit reservoir zorgt langdurig voor een echt vlammetje in de lantaarn. Het reservoir heeft een inhoud van vijf liter waarmee de vlam minimaal drie weken continu brandt. Met een nauwkeurige instelling van het lont in combinatie met gebruik van juiste lampenolie kan de vlam zelfs twee tot drie maanden branden.

Bosch Glaskunst heeft het grafmonument na realisatie geplaatst op een eigen graf op R.K. Begraafplaats Bonifatius in Rijswijk.

De mogelijkheden voor een bijzonder en persoonlijk grafmonument zijn nagenoeg eindeloos.

Ontdek hier de mogelijkheden van grafmonumenten

Stel uw vraag aan Bosch Glaskunst, wij helpen u graag

We begrijpen dat het soms lastig kan zijn om online de juiste keuze te maken. U bent daarom te allen tijde welkom in onze showroom & atelier in Zoetermeer. Stel hieronder uw vraag. Wij informeren u snel, vakkundig en vrijblijvend.

Indien u niet gebeld wenst te worden, vul dan hierboven een 0 in

U kunt per aanvraag 3 bestanden toevoegen