Babygrafmonument met glazen vlinders voor Chelsea en Chloë

Geplaatst op Begraafplaats in St Willebrord


Lief, zacht en helder. Zwevende glazen vlinders voor Chelsea en Chloë.

Met water gesneden glazen vlinders
De drie glazen vlinders zijn gemonteerd op afstandhouders van roestvast staal (rvs) die op maat gemaakt zijn, waardoor deze op verschillende hoogtes zweven. De vlinders zijn met water gesneden. Hierdoor kunnen de vormen van de vlinders veel meer details bevatten. De print van de vlinders is gezandstraald. Door met de hand te zandstralen brengen we details in de print van de vlinders aan. De namen  Chelsea en Chloë zijn eerst diep gezandstraald en daarna gebrandschilderd. Alle bewerkingen aan de vlinder zijn op de achterzijde van het glas aangebracht.

Natuurstenen omranding
Het gehele grafmonument is inclusief de glazen vlinders gemonteerd op een fundering van beton. Op deze fundering is de groene natuurstenen omranding geplaatst. De achterzijde van het kindergrafmonument is opgevuld met wit bergkristal, aan de voorzijde is een ruimte gehouden voor het plaatsen van bloemen en platen. Met deze bloemen en planten kan er kleur aan het monument worden toegevoegd

Liggende glazen zerk
Over het grafmonument is op afstandhouders van rvs  een glazen zerk geplaatst. Deze plaquette is op hoge temperatuur in de oven gesmolten. De dekplaat krijg daardoor een natuurlijke golvende structuur. De glazen zerk is iets kleiner gehouden dan het kindergraf, waardoor een zwevend effect ontstaat. Op de achterzijde van deze gestolde glazen dekplaat is de tekst  ‘Met liefde ontvangen Met verdriet weer afgestaan’ diep gezandstraald en in kleur gebrandschilderd.

Bosch Glaskunst heeft het grafmonument na realisatie geplaatst op een eigen graf op de Begraafplaats in St Willebrord.

De mogelijkheden voor een bijzonder en persoonlijk grafmonument zijn nagenoeg eindeloos.
Ontdek hier de mogelijkheden van grafmonumenten

Voorbeelden babygrafmonumenten

Grafmonumenten meisjes

Brochure aanvragen

Stel uw vraag aan Bosch Glaskunst, wij helpen u graag

We begrijpen dat het soms lastig kan zijn om online de juiste keuze te maken. U bent daarom te allen tijde welkom in onze showroom & atelier in Zoetermeer. Stel hieronder uw vraag. Wij informeren u snel, vakkundig en vrijblijvend.

Indien u niet gebeld wenst te worden, vul dan hierboven een 0 in

U kunt per aanvraag 3 bestanden toevoegen