Asbeeld van glas, een mooie herinnering

Stap voor stap maken we het bijzonder

Nederlandse ambacht, 100% maatwerk. Hiermee levert Bosch Glaskunst gegarandeerde kwaliteit bij het vervaardigen van een asbeeld van glas. Een unieke herinnering aan uw dierbare die u samen met onze glaskunstenaars gaat vervaardigen. Glazen asbollen, volglazen asbeelden en assieraden van glas. Wij maken het allemaal. Uniek en persoonlijk. Ook een kleine serie waarbij meerdere mensen hetzelfde asbeeld krijgen is mogelijk. Bij het maken van een asbeeld van glas begeleiden we u stap voor stap:

Stap 1 - Inspiratie & oriëntatie

Een goed ontwerp begint met het vormgeven van uw eigen ideeën en wensen. Daarom bent u van harte welkom in onze showroom & atelier in Zoetermeer. Hier wordt u geholpen door de glaskunstenaars zelf. Zij luisteren, nemen alle tijd en u hoort alles van de makers zelf. Natuurlijk laten ze u tegelijkertijd vele voorbeelden van onze glazen asbollen en asbeelden zien én voelen.

Stap 2 – Adviesgesprek en schetsen

Tijdens het adviesgesprek gaan we op basis van uw ideeën en wensen een aantal voorbeelden schetsen en laten we u de mogelijkheden, glassoorten en kleuren zien én voelen. Als de schets u het juiste gevoel geeft krijgt u van ons direct een offerte en als deze calculatie binnen uw budget past, kunt u de opdracht plaatsen.

Stap 3 – Zorgvuldige as-afhandeling

Na het plaatsen van de opdracht zorgen wij voor de zorgvuldige as-afhandeling. U neemt de urn mee zodat wij er een klein beetje as uit kunnen halen. Indien gewenst kunt u de overgebleven as gelijk weer mee terug nemen. Het as wordt bij ons altijd in een kluis bewaard en door minimaal twee personen in en uit de kluis ‘geschreven’. Door het bijhouden van een strikt logboek kunnen wij achteraf altijd achterhalen wat er met het as is gebeurd en belangrijker nog zo kunnen wij 100% zeker garanderen dat in uw glazen asbol, asbeeld of assieraad ook echt het juiste as zit.

Stap 4 – Gedetailleerd persoonlijk ontwerp

De schets die we in stap 2 hebben gemaakt wordt gedetailleerd uitgewerkt op de computer en uw persoonlijke ontwerp van het glazen asbeeld sturen we u binnen twee weken toe. Zo heeft u een goed beeld van hoe uw glazen asbeeld er in het echt uit komt te zien.

Stap 5 – Glasblazen in de glasblazerij

Na uw akkoord op het ontwerp gaat onze glasblazer aan het werk. Een ambachtelijk proces waarbij het as, de gekozen materialen, kleuren en vormen samenkomen. Het glazen asbeeld is in het echt daarom ook altijd net iets anders dan op de tekening. Uw asbeeld wordt echt uniek en bijzonder. Indien gewenst maken we voor u foto’s van het productieproces. De levertijd is circa 8 weken.

Stap 6 – Nabewerking en slijpen

Wanneer het glazen asbeeld uit de afkoel-oven komt zal deze worden nabewerkt en geslepen. Dit doen we om de gladde vorm van het beeld te garanderen en niet meer te zien is waar de blaaspijp of ‘het pontil’ heeft gezeten. Het asbeeld wordt tenslotte tot in detail gecontroleerd.

Stap 7 – Ophalen of laten verzenden

Uw glazen asbeeld of asbol is klaar en een van onze medewerkers neemt contact met u op. U kunt dan aangeven of wij het asbeeld naar een opgegeven adres moeten verzenden of dat u deze liever bij ons op komt halen. Mocht er nog as over zijn dan krijgt u dat mee terug of kunt u laten verstrooien op een door u aan te wijzen plaats.

Stap 8 - Klantenservice

Enkele dagen nadat u het glazen asbeeld of asbol heeft ontvangen nemen wij contact met u op. We staan open voor al uw suggesties en opmerkingen en horen graag of het glazen asbeeld of asbol geheel naar wens is.

Bezoek onze inspiratievolle showroom & atelier

Een bezoek aan onze inspiratievolle showroom & atelier in Zoetermeer is zeker de moeite waard. Hier laten we u graag de vele mogelijkheden van glazen urnen en asbestemmingen zien. U zult versteld staan op welke manieren wij as in glas kunnen verwerken. Samen maken we iets bijzonders.

Brochure aanvragen

Stel uw vraag aan Bosch Glaskunst, wij helpen u graag

We begrijpen dat het soms lastig kan zijn om online de juiste keuze te maken. U bent daarom te allen tijde welkom in onze showroom & atelier in Zoetermeer. Stel hieronder uw vraag. Wij informeren u snel, vakkundig en vrijblijvend.

Indien u niet gebeld wenst te worden, vul dan hierboven een 0 in

U kunt per aanvraag 3 bestanden toevoegen